get_sidebar(); ?>

Înscrieri ECDL 2017-2018

Posted by mihai | ECDL,Postări 2017-2018 | luni 13 noiembrie 2017 6:37 am

Anul școlar 2017-2018. Înscrieri ECDL.

Persoana de contact – prof. Oancea Cecilia

ECDL

Posted by admin | ECDL,Postări 2009-2013 | marți 16 octombrie 2012 8:10 pm

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internaţional în 148 de ţări și numără până în prezent peste 12 milioane de persoane înregistrate în program.

Permisul european de conducere a computerului (Permisul ECDL Complet) este cel mai important şi cel mai răspândit standard de certificare şi atestă faptul că deţinătorul lui posedă cunoştinţe de bază despre Tehnologia Informaţiei (IT) spre a folosi un calculator personal şi aplicaţii de calcul obişnuite la un nivel mediu de competenţă.

Permisul ECDL complet reprezintă o referinţă şi pentru celelalte certificări standardizate dezvoltate în acest moment de Fundaţia ECDL.
Astfel, certificările ECDL se împart în acest moment în 5 categorii:

ECDL

Permisul ECDL atestă faptul că deţinătorul a promovat 7 module:

·                     Concepte generale ale TI
·                     Utilizarea computerului şi organizarea fişierelor
·                     Procesare de text
·                     Calcul tabelar
·                     Baze de date
·                     Prezentări
·                     Informaţie şi Comunicare

ECDL ROMANIA incurajeaza tinerii sa opteze pentru instruire si certificare IT la standard european si international si in anul scolar 2012-2013, in situatia in care astazi, dobandirea competentelor IT este o conditie obligatorie pentru a face fata cerintelor tot mai ridicate in competitia de pe piata muncii.
Dovedirea competentelor digitale si increderea in propriile abilitati nu pot fi asigurate decat prin obtinerea unei certificari la standarde internationale.
Programa pentru evaluarea competentelor digitale si obtinerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg in cadrul orelor de TIC din programa scolara pentru clasele a IX-a si a X-a. Astfel, liceenii pot sa se pregateasca chiar in cadrul orelor de la scoala pentru obtinerea unei certificari cu recunoastere internationala. Avand deja Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL), elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale.

Relaţii suplimentare la:
prof. Cecilia Oancea (examinator autorizat ECDL ROMANIA)

atriumax wordpress theme