Activități extrașcolare/curriculare & Concursuri

Rezultate olimpiade și concursuri 2019-2020

Aplauze pentru toţi cnegriştii care s-au întors cu rezultate extraordinare de la a 29-a ediţie a Concursului interjudeţean “Spoken English”, desfăşurat la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Iaşi, în special pentru cei mai mici elevii ai noştri, cei de-a VII-a, participanţi pentru prima oară la un concurs de asemenea anvergură! Felicitări şi domnilor profesori care i-au pregătit pentru această competiţie!
Premiul I
Moraru Andreea Ştefania (10), clasa a VII-a, prof. Marian Cîrcel şi Diana Nicoleta Bejan
Chiticaru Alexandru Mihail (10), clasa a VII-a, prof. Marian Cîrcel şi Diana Nicoleta Bejan
Ştatler Ana Maria (10), clasa a XII-a A, prof. Diana Nicoleta Bejan
Racheru Theodora, clasa a XI-a A, prof. Marian Cîrcel
Apostu Mario George, clasa a VII-a, prof. Marian Cîrcel şi Diana Nicoleta Bejan
Patrichi Iasmina Anamaria , clasa a X-a C, prof. Diana Maria Amirei
Radu Ştefan Vlăduţ, clasa a XI-a A, prof. Marian Cîrcel
Frăţilă Miruna Elena, clasa a XI-a A, prof. Marian Cîrcel
Stoica Elena, clasa a XI-a C, prof. Ligia Vraciu
Balan Mihnea, clasa a VII-a, prof. Marian Cîrcel şi Diana Nicoleta Bejan
Creţu Mihnea Tudor, clasa a X-a A, prof. Marian Cîrcel
Darie Teodora, clasa a X-a A, prof. Marian Cîrcel
Galiş Teodora, clasa a XI-a C, prof. Ligia Vraciu
Olaru Sebastian Teodor, clasa a XI-a A, prof. Marian Cîrcel

Premiul al II-lea
Triandafil Lorena Maria, clasa a X-a A, prof. Marian Cîrcel
Mihai Claudia, clasa a XI-a C, prof. Ligia Vraciu
Bărănescu Sergiu George, clasa a VII-a, prof. Marian Cîrcel şi Diana Nicoleta Bejan
Martiş Robert Marian, clasa a X-a A, prof. Marian Cîrcel
Iftimie Vlad Costin, clasa a X-a A, prof. Marian Cîrcel
Rusu Marina, clasa a XII-a A, prof. Diana Nicoleta Bejan

Premiul al III-lea
Ghioc Timeea, clasa a XII-a C, prof. Diana Nicoleta Bejan
Donea Raluca & Panţîru Maya Andreea, clasa a VII-a, prof. Marian Cîrcel şi Diana Nicoleta Bejan
Boeru Cezara Dimitria & Camară Andreea Diana, clasa a XI-a A, prof. Marian Cîrcel
Forcoş Eduard, clasa a XII-a A, prof. Diana Nicoleta Bejan
Asăuanu Amalia Georgiana, (secţiunea „Impromptu”), clasa a X-a C, prof. Diana Maria Amirei

Menţiuni
Vintilă Denisa Maria, (secţiunea „Impromptu”), clasa a IX-a A, prof. Ligia Vraciu
Nichifor Elena, clasa a XI-a A, prof. Marian Cîrcel
Racheru Ioana, (secţiunea „Impromptu”), clasa a IX-a A, prof. Ligia Vraciu
Nichita Petru Theodor, (secţiunea „Impromptu”), clasa a IX-a C, prof. Diana Maria Amirei
Aghinea Robert Ştefan, clasa a VII-a, prof. Marian Cîrcel şi Diana Nicoleta Bejan
Miron Simona Elena, clasa a XI-a D, prof. Diana Maria Amirei
Budău David, (secţiunea „Impromptu”), clasa a XII-a A, prof. Diana Nicoleta Bejan

Isdrăilă Ioana Maria, (secţiunea „Impromptu”), clasa a IX-a A, prof. Ligia Vraciu
Ţocu Marian Gabriel, (secţiunea „Impromptu”), clasa a IX-a E, prof. Ana-Maria Maftei
Anton Maria Magdalena, (secţiunea „Impromptu”), clasa a X-a C, prof. Diana Maria Amirei
Munteanu Marian Ştefan & Martin Marian Alexandru, clasa a XI-a A, prof. Marian Cîrcel
Boloagă Antonio Cristian, clasa a VII-a, prof. Marian Cîrcel şi Diana Nicoleta Bejan
Iftimie Codrin-Andrei, clasa a X-a B, prof. Ana-Maria Maftei

Astăzi, 19.11.2019, la C.N. „Costache Negri” Tg.Ocna, s-a desfășurat proiectul educativ ,,Ziua Bibliei”. Activitatea a fost realizată în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 7 Tg.Ocna, Centrul Educativ Tg. Ocna, Școala Gimnazială Cucuieți și Asociația Sfânta Anastasia Romana Tg.Ocna – coordonator preot Benone Paul Văsâi. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a acestui frumos eveniment.

Astăzi, 16 noiembrie 2019, bobocii noștri au trecut prin “focul” primelor meciuri. Încărcați de emoții și de entuziasm aceștia au făcut tot ce au putut, unii chiar impresionând în anumite aspecte arbitrii. Sperăm ca această experiență să fi fost una plăcută pentru ei și de la care vor învăța din greșeli. Să fie un an cât mai roditor! Debate Power!

Fotografii realizate de Tudor Fragă.

Elevii claselor a VI-a și a VII-a au participat sâmbătă, 19 octombrie 2019, la o experiență educațională menită să le deschidă simțurile pentru știință în cadrul Expoziției de știință interactivă -,,Laborator 2.0″,sub coordonarea doamnelor profesoare Domunti Loredana și Rusu Paula. Expoziția a fost organizată în cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii ,,Ion Mircea”, Bacău. Elevii au fost încântați de exponatele prezente în cadrul Complexului Muzeal și de explicațiile oferite de ghid. Ziua a continuat cu ,,o distracție la Mall” 😜și vizionarea filmului Maleficent II.

    
  

„Personaje mitologice în interpretări moderne” – 9 octombrie 2019

„În ziua de 9 octombrie 2019 a avut loc, la C.N.”C.Negri”, Tg.Ocna, activitatea extracurriculară și interdisciplinară -„Personaje mitologice în interpretări moderne”. Elevi din colegiu, dar și elevi din școlile gimnaziale din Slănic-Moldova și “Scarlat Longhin”, Dofteana, îndrumați de d-na profesoară Adriana Căliman, au fost răsplătiți pentru lucrările artistice realizate în semestrul al II-lea al anului școlar trecut, inspirați de muzele, grațiile și horele elenilor. Lucrările elevilor sunt expuse pe scările colegiului (corpul principal) și pot fi oricând admirate.”

prof. Mihaela Cobuz

În perioada 30.09 -11.10.2019, între orele 14 – 16, se desfășoară în sala din incinta colegiului faza pe școală a campionatului de fotbal din cadru Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar 2019, Băieți

Civismul nu cunoaște ziua de sâmbătă!
Mai multe clase ale Colegiului nostru, alături de profesorii diriginți, au participat astăzi, 28 septembrie 2019, la campania „Let’s do it, Romania”. Ocazie importantă de a deprinde civismul, și pentru cei mai mici, dar și pentru cei mai mari, și de a face mai plăcut și mai frumos locul în care conviețuim.
Felicitări participanților și mult spor și cu alte ocazii!

Civismul nu cunoaște ziua de duminică!
O bună parte dintre elevii cenegriști, însoțiți de profesorii diriginți, au participat la o instruire organizată în piațeta primăriei de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Primăria Târgu-Ocna, cărora le mulțumim pentru această activitate atât de necesară. Elevii au învățat ce trebuie sa facă in situații de criză, ce este bine să facă și ce este de evitat, cum să se comporte atunci când lângă ei o persoană are nevoie de ajutor. Au fost foarte multe informații practice, însoțite de demonstrații, dar au fost și multe lucruri spuse care le-au dat de gândit, ca să nu fie „selfişti”/fotografi de ocazie atunci când o persoană se zbate între viață și moarte la 1 metru în fața lor. Unii dintre elevii noștri știu sigur că vor să lucreze în acest domeniu, pentru alții este de astăzi o tema de gândire.

28 septembrie 2019

Elevii participanți la cursul de teatru – 25, 27, 28 septembrie 2019
Elevii participanți la cursul de arta fotografica – 4, 5, 6 octombrie 2019
Elevii participanți la cursul de antreprenoriat, educație financiara, public speaking – 7-11 octombrie/14-18 octombrie 2019 / 12 octombrie 2019 (PS)

PROGRAM ȘCOALA DE VARĂ ELAN CeNESTIVAL

22-26 IULIE 2019  descarcă

O activitate de suflet s-a desfășurat vineri, 7 iunie 2019, ora 14, la Biblioteca „Daniela Caurea” a Colegiului. Doamnele profesoare de limba și literatura română, doamna bibliotecară, împreună cu importanți membri ai Cenaclului Literar-Artistic „George Călinescu” Onești au celebrat-o pe Daniela Caurea, poeta noastră prea repede dispărută. Elevii clasei a VI-a, coordonați de doamna prof. Carmen Bran, au recitat poezii din creația poetei, au prezentat viața și activitatea acesteia, iar unii membri ai cenaclului oneștean ne-au încântat cu creații proprii. Au fost anunțați și câștigătorii concursului de creație literară „Statuie la timp” la care au participat numeroși tineri din tot județul. Mulțumim invitaților noștri pentru ocazia de a transmite generației tinere un moment de pură emoție artistică.

CeNegriştii au talent 2019

Clasa a X-a D, coordonată de doamna profesoară dirigintă Barna Liliana, a organizat un spectacol de talente pentru care toți concurenții s-au pregătit intens. Momente de neuitat, concurenți pe măsură, jurați deosebiți, prezentatori superbi, organizare bine pusă la punct și un public minunat au conturat seara de 29 mai! Felicitări tuturor! Mulțumiri sponsorilor, invitaților și profesorilor care au fost alături în această seară!

Diana Popescu – X D

 

Excursie în Ardeal 10-12 mai 2019

O excursie de 3 zile în munții Apuseni ce le va rămâne mult timp în memorie elevilor din clasele a IX-a și a X-a care au prins un loc în cele 50 disponibile.

Printre obiectivele vizitate enumerăm Salina Praid – județul Harghita , Salina Turda – județul Cluj , Peștera cu cristale din Mina Farcu (comuna Roșia) – județul Bihor, Peștera Urșilor (satul Chișcău) – județul Bihor , Grădina botanică din Cluj, Biserica fortificată din Biertan – județul Sibiu, cetatea medievală Sighișoara – județul Mureș.

Cele doua nopți de cazare au fost petrecute la Câmpia Turzii si Gilău (pe malul lacului Gilău) – județul Cluj.

Nici nu s-a terminat bine această excursie, că elevii au întrebat când are loc următoarea. Mulțumiri speciale firmei CCT Trans Moinești.

Profesorii organizatori – Mihai Docan, Ioan Botezatu, Constantin Stăcescu, Mîşu Vasile, Mihai Borșa.

Felicitări, ROXANA ARAMĂ, și domnului profesor DĂNUȚ ARAMĂ pentru MEDALIA DE BRONZ obținută la faza națională a Olimpiadei de Matematică!!!🥉

Olimpici naționali!!!!
Muncă suplimentară, emoţii şi speranţă, cam aşa se poate descrie ceea ce înseamnă pentru un elev participarea la o olimpiadă. Certitudinea valorii noastre constă și în numărul premiilor obținute la faza județeană, dar mai ales în participările la etapele naționale. Îi felicităm pe cei care s-au calificat în loturile naționale și pe profesorii coordonatori și le urăm mult succes săptămâna viitoare când vor reprezenta cu cinste școala și județul:
1. ARAMĂ ROXANA, clasa a V-a – MATEMATICĂ (prof. Dănuț Aramă)
2. APOSTU MARIO-GEORGE, clasa a VI-a – GEOGRAFIE (prof. Mihai Docan)
3. ICHIM DELIA, clasa a VI-a – GEOGRAFIE (prof. Mihai Docan)
4. MARTIS ROBERT, clasa a IX-a – TIC (prof. Raluca Botezatu)
5. ȘERBAN IUSTINIAN, clasa a IX-a – TIC (prof. Raluca Botezatu)
6. CIOBANU ANA-MARIA, clasa a X-a – EDUCAȚIE FIZICĂ (prof. Rodica Jianu)
7. FILIP ANA-MARIA, clasa a XII-a – LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ (prof. Carmen Antohe)!

Aplauze pentru micuţii cnegriști Moraru Andreea şi Balan Mihnea (clasa a VI-a) care, îndrumaţi de prof. Marian Cîrcel şi Diana Nicoleta Bejan, au obţinut premiul al II-lea (90p), respectiv al III-lea (86,5p) la concursul interjudeţean „Junior English”, ediţia a VIII-a, desfăşurat sâmbătă, 6 aprilie, la Iaşi. Felicitări lor şi profesorilor coordonatori!

Felicitari elevilor Colegiului Național “Costache Negri” Tg. Ocna, îndrumați de doamna prof. Elena Vartolomei, care au urcat pe podium la Concursul Național de Chimie “Magda Petrovanu” Iași:

PÎRGARU DRAGOȘ-IOSIF, clasa a XII-a – PREMIUL al III-lea
TANASĂ ȘTEFANIA ALEXANDRA, clasa a IX-a – MENŢIUNE
ACATINCĂ ELENA-MINODORA, clasa a X-a – MENŢIUNE
COJOCARU BOGDAN CRISTIAN, clasa a XI-a – MENŢIUNE

Sub sloganul “De e ploaie, de e soare, cenegriști-s la plantare!”, s-a desfășurat activitatea de astăzi organizată de Asociația “Împreună pentru viitor Bacău” și Ocolul Silvic Tg. Ocna, la care au participat 50 de elevi iubitori de natură, însoțiti de domnii profesori Mihai Docan și Văsâi Benone, precum și de doamna profesoară Paula Rusu. Haideți să le urmăm exemplul fiecare dintre noi!

Cu o săptămână de decalaj între ziua stabilită pe plan internațional ca fiind Ziua Internațională a Francofoniei (Journée Internationale de la Francophonie), 20 martie, și data din calendar, cei mai pasionați dintre elevii cenegrişti de limba franceză și-au dezvăluit astăzi latura poetico-baudeleriană în cadrul unei activități de creare de versuri plecând de la o serie dată de verbe la infinitiv, versuri recitate în faţa publicului francofon reunit cu această ocazie.
Corul Colegiului, sub bagheta doamnei profesoare Raluca Știrbăț, ne-a (în)cântat cu două melodii, cum altfel decât in franceză, şi anume „On écrit sur les murs” şi „Les enfants de la Terre”. 8-9 minute de spectacol/delectare a sufletului-spiritului, minute care au niște multe ore de repetiții în spate, în afara orelor de curs! Mulțumim încă o dată!

27 martie 2019

   
La Concursul Național „Vrei să fii meloman?” organizat de Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” Arad și Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, elevele noastre de la clasa a X-a C au obținut rezultate remarcabile: la secțiunea „Imagini și muzică”: Galiș Teodora – Premiul I; Negoiță Andreea – Premiul I; la secțiunea „Calliope și Euterpe”: Stoica Maria Elena – Mențiunea I și Premiul Publicului. Felicitări!!!

Patru elevi din clasa a X-a A (Vlad Asaoanu, Teodora Berbece, Dragoș Mirica și Sebastian Olaru), coordonați de dna prof. Cecilia Oancea au participat în acest weekend la concursul iTec (IT Engineering Contest), secțiunea Graphic design, la Universitatea Politehnică din Timișoara.

Concursul interjudeţean Spoken English, desfășurat la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Iaşi, a ajuns la cea de-a 28-a ediție. Cnegriştii s-au prezentat la probele de sâmbătă cu fruntea sus, obținând rezultate foarte frumoase. Felicitări câștigătorilor si doamnelor profesoare/domnului profesor care i-au pregătit pentru această competiție!
Locul I
CREŢU MIHNEA TUDOR (100 p.), clasa a IX-a A, prof. Marian Cîrcel
ASĂUANU AMALIA GEORGIANA (secţiunea „Impromptu”), clasa a IX-a C, prof. Diana Maria Amirei
DARIE TEODORA, clasa a IX-a A, prof. Marian Cîrcel
PERŢA CRINA MIHAELA, clasa a XI-a A, prof. Diana Nicoleta Bejan
BOBEICĂ ALEXANDRU, clasa a XII-a A, prof. Marian Cîrcel
Locul II
RADU ŞTEFAN VLĂDUŢ, clasa a X-a A, prof. Marian Cîrcel
STOICA MARIA ELENA, clasa a X-a C, prof. Ligia Vraciu
MARCU ELENA, clasa a XII-a A, prof. Ligia Vraciu
Locul III
ANTON MARIA MAGDALENA (secţiunea „Impromptu”), clasa a IX-a C, prof. Diana Maria Amirei
CHIPER DANIEL, clasa a X-a A, prof. Marian Cîrcel
BUDĂU DAVID (secţiunea „Impromptu”), clasa a XI-a A, prof. Diana Nicoleta Bejan
GHIOC TIMEEA, clasa a XI-a C, prof. Diana Nicoleta Bejan
RACHERU THEODORA, clasa a X-a A, prof. Marian Cîrcel
PUȘCAȘU MIHAI EMANUEL (secţiunea „Impromptu”), clasa a XI-a E, prof. Mădălina Maria Martin
RUSU MARINA GEORGIANA, clasa a XI-a A, prof. Diana Nicoleta Bejan
ŞTATLER ANA MARIA, clasa a XI-a A, prof. Diana Nicoleta Bejan
Menţiuni
MARTIŞ ROBERT MARIAN, clasa a IX-a A, prof. Marian Cîrcel
IFTIMIE CODRIN ANDREI, clasa a IX-a B, prof. Mădălina Maria Martin
FRĂŢILĂ MIRUNA ELENA, clasa a X-a A, prof. Marian Cîrcel
PATRICHI RALUCA ANDREEA clasa a X-a A, prof. Marian Cîrcel
GĂBORICI DENISA IOANA, clasa a XII-a A, prof. Marian Cîrcel
SPOIALĂ ELENA MIRABELA, clasa a XII-a A, prof. Marian Cîrcel
24 noiembrie 2018

Marti, 30 octombrie 2018, elevii claselor a XII-a C și a IX-a B, coordonați de profesorii diriginți Căiuțanu Lenta și Hârjabă Alisa, au participat la activitatea “Și ei au nevoie de tine!”. Activitatea face parte din proiectul educațional „Socializare și integrare socială”. În cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Dizabilități, elevii au desfășurat diverse activitați prin care au înțeles că e nevoie să ne deschidem spre alteritate, mai ales atunci când vorbim de oamenii cu nevoi speciale.
La activitatea  extraşcolară de la catedra de biologie “Mănânc, dar ştiu ce mănânc!” au participat elevi de la clasele a IX-a și XII-a. Activitatea a fost realizată de doamnele profesoare Rusu Paula Cristina şi Domunti Loredana Mihaela.

1 noiembrie 2018

Semne de carte realizate de elevi în cadrul proiectului “Biblioteca vie – luna internațională a bibliotecilor școlare”

17 octombrie 2018

CROSUL TOAMNEI

REZULTATELE ÎNREGISTRATE LA „CROSUL TOAMNEI” 13.10.2018

Fete     clasele a V-a și a VI-a

I Balint Ioana Școala Gimnazială „Scarlat Longhin” Dofteana
II Solomon Petrina Antonia Școala Gimnazială nr.2 Slănic Moldova
III Popa Ana Maria Școala Gimnazială „Scarlat Longhin” Dofteana
IV Crâșmaru Sonia Școala Gimnazială nr.2 Târgu Ocna

Echipe

I Școala Gimnazială „Scarlat Longhin” Dofteana
II Colegiul Național „Costache Negri” Târgu Ocna

Băieți   clasele a V-a și a VI-a

I Apostu George Colegiul Național „Costache Negri” Târgu Ocna
II Bucioacă Dragoș Școala Gimnazială „Vasile Gh. Radu” Satu Nou
III Prutică Darius Școala Gimnazială nr.2 Târgu Ocna
IV Pelin Bogdan Școala Gimnazială nr.1 Târgu Ocna

Echipe

I Școala Gimnazială Cucuieți
II Școala Gimnazială „Scarlat Longhin” Dofteana
III Școala Gimnazială „Vasile Gh. Radu” Satu Nou
IV Colegiul Național „Costache Negri” Târgu Ocna

Fete     clasele a VII-a și a VIII-a

I Ababei Larisa Școala Gimnazială nr.2 Slănic Moldova
II Roncea Daria Școala Gimnazială nr.1 Târgu Ocna
III Imbrea Adina Școala Gimnazială „Vasile Gh. Radu” Satu Nou
IV Potoc Elena Școala Gimnazială „Scarlat Longhin” Dofteana

Echipe

I Școala Gimnazială nr.2 Slănic Moldova
II Școala Gimnazială „Scarlat Longhin” Dofteana

Băieți   clasele a VII-a și a VIII-a

I Tudor Edi Școala Gimnazială „Scarlat Longhin” Dofteana
II Merchez Pavel Școala Gimnazială Cucuieți
III Nedeș Ionuț Mihai Școala Gimnazială „Scarlat Longhin” Dofteana
IV Cucu Răzvan Școala Gimnazială nr.2 Târgu Ocna

Echipe

I Școala Gimnazială „Scarlat Longhin” Dofteana
II Școala Gimnazială nr.2 Târgu Ocna

Fete     clasele a IX-a până la a XII-a

I Ciobanu Ana Maria a X-a D
II Savin Georgiana a XI-a C
III Negoiță Andreea a XI-a E
IV Asaftei Ana Maria a XI-a D

Echipe

I a X-a D
II a IX-a D
I a IX-a C

Băieți   clasele a IX-a până la a XII-a

I Vasilică Răzvan a XII-a G
II Barabașa Cătălin a XI-a B
III Vasilică Ștefan a X-a C
IV Stanciu Cătălin a XI-a C

Echipe

I a IX-a D
II a XI-a C

“Confuzia de valori în spațiul virtual” – colocviu de literatură contemporană în cadrul celei de-a L-a ediții a Zilelor Culturii Călinesciene – întâlnire a cenegriștilor cu Nicolae Manolescu și Alex Ștefănescu

prof. Carmen Antohe, Mihaela Mihăilă, Blanca Modoranu

29 septembrie 2018

    

    


Let’s do it România – Let`s Do It Târgu Ocna

Organizatori: Primăria Târgu Ocna si Asociația Sfânta Anastasia Romana

Parteneri: Școala Nr. 1, Școala Nr. 2, Colegiul National „Costache Negri”, , Liceul Tehnologic, SNPAP Târgu Ocna, Spitalul Penitenciar, CIAPD si CRRPD Târgu Ocna.

15 septembrie 2018

    

   

     

Categories: Uncategorized