ACTIVITĂȚI

Ora de teatru – III-IV – Întâlnire cu Ilinca Istrate, 17 februarie 2021

Seria întâlnirilor cu actorii Teatrului Municipal Bacovia din Bacău continuă. Astăzi două întâlniri cu actriţa-păpușară Ilinca Istrate, de la TMB din Bacău, în cadrul proiectului „Ora de teatru”. Au fost discuții despre meseria de actor, dar mai ales despre cea de actor-păpușar, atât de dragă invitatei noastre, de experiența și pasiunea căreia ne-am bucurat și în toamna lui 2019, printr-un proiect realizat de Asociația Better Youth.

Fabula „Greierele și furnica” de Marin Sorescu a fost textul suport pentru cei doritori de interpretări mai curajoase, copii de la clasele a V-a și a VII-a și adolescenți de la clasele a X-a.

Mulțumiri invitatei noastre și Teatrului Municipal Bacovia din Bacău pentru acest proiect frumos! Mulțumiri și felicitări elevilor noștri!

Ziua internațională a cititului împreună – 10 februarie (2021)

De Z.I.C.I. (Ziua Internațională a Cititului Împreună), ore speciale de limba și literatura română! Am citit, ne-am și jucat, pentru ca evenimentul lecturii să fie asociat cu entuziasmul și bucuria.

Clasa a V-a, profesoară de limba și literatura română Mihaela Mihăilă

Clasa a VI-a, profesoară de limba și literatura română Carmen Antohe

Clasa a IX-a A, profesoară de limba și literatura română Blanca Modoranu

Clasa a X-a A, profesoară de limba și literatura română Carmen Antohe

Clasa a XI-a A, profesoară de limba și literatura română Blanca Modoranu

Clasa a XII-a A, profesoară de limba și literatura română Carmen Antohe

Ora de teatru – Întâlnire cu actorul Eduard Burghelea de la Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău

Luni, 25 ianuarie 2021

O întâlnire inedită a elevilor din două clase de-ale noastre (XB și XD) cu actorul Eduard Burghelea, moderată de domnul profesor Borșa Mihai, a avut loc astăzi, online, întâlnire ce s-a soldat cu destule întrebări adresate de către elevi invitatului nostru, deși timpul a fost relativ scurt: Este greu să jucați mai multe personaje, în diverse piese de teatru,  Ați jucat personaje de care vă apropiați în viața dumneavoastră reală de zi cu zi, Ați avut/aveți greșeli (frecvente) pe scenă, De unde pasiunea pentru actorie, dar și discuții despre teatru în pandemie, despre proiectele școlare care implică actul teatral, și multe altele, pentru care îi mulțumim.

Ora de teatru – Mulțumiri alese domnului Eduard Burghelea, actor al Teatrului Municipal “Bacovia” din Bacău, care astăzi a răspuns prezent la o nouă întâlnire cu elevii noștri din clasele a V-a și a VII-a. Pe lângă întrebările legate de curiozitățile meseriei de actor de teatru, elevii au avut și ocazia de a vedea posibile chei de analiză a unei poezii (“Ce te legeni?”, de Mihai Eminescu), pentru a o putea interpreta la justa-i valoare.

Vom relua seria de întâlniri cu actori ai Teatrului Municipal “Bacovia” din Bacău în semestrul al II-lea, poate și face-à-face în sălile de clasă.

#nudoarpe15ianuarieiunie