Cerc. Artă contemporană


Despre Centenar. Cu cele mai bune intenții
București 30 octombrie 2018

  

Astăzi de la 12:30 ne puteți asculta discutând cu Irina Bălan, Nicu Ilfoveanu și Mihaela Dedeoglu laRFI Romania despre proiectul #liniadefront în care fotografia de monument poate spune o poveste atât despre trecut, cât și despre prezent.
În imagine, o clasa a XII-a E relaxată și veselă alături de artist, la finalul întâlnirii.
Puteți asculta live pe https://www.rfi.ro/.

#cercartacontemporana #culturaineducatie#asociatia37 #ISSCOCares #cofinantatdeAFCNAFCN

Dupã ora opt, ne bem cafeaua cu prietenii de laRadio România Cultural şi povestim despre proiectul #liniadefront.
Dacã sunteţi matinali, vã aşteptãm pewww.radioromaniaromaniacultural.ro 

#cercartacontemporana #asociatia37#culturaineducatie #ISSCOCares

Ajuns aproape de sfârșit, proiectul “Linia de front” călătorește prin câteva orașe ale țării pentru a povesti despre premisele de la care a plecat. Vorbim despre experiențele alături de artiștii contemporani și cum ne-au ajutat acestea în conturarea traseelor culturale locale. La Timișoara am avut-o alături de noi pe Sorina Vazelina, care a coordonat atelierul de bandă desenată despre luptele de la Cireșoaia din cadrul proiectului. Ionuț Dumăchiță și Ionuț Munteanu, elevi din clasa a XII-a E, ne-au oferit perspectivele lor personale asupra felului în care s-au apropiat de colegii lor, cum și-au dezvoltat încrederea în sine și și-au exersat abilitățile de vorbit în public.
Continuăm căutarea și altor proiecte cultural-educaționale legate de Centenar și în dezbaterea următoare ce va avea loc pe 30 octombrie la București: https://web.facebook.com/events/860333014356448/
Mulțumim gazdelor noastre de la Institutul Francez Timisoara – Institut français de TimisoaraDelia CraciunTeodora AchimLaura Coroama-Dorneanu și Adina Sabo. Ne-am simțit ca acasă.
#cercartacontemporana #liniadefront #culturaineducatie #ISSCOCares Asociația 37 Cerc. Artă contemporană Colegiul Costache Negri ISSCOAFCN

Evenimentul este integrat acțiunilor generate de Platorma Susține cultura în educație, inițiată în 2013 de MetruCub – resurse pentru cultură, care își propune să sprijine realizarea unor programe culturale cu o dimensiune educațională în România prin dezvoltarea unei rețele de profesioniști și organizații și a unor resurse despre practici și politici publice în domeniu.
www.culturaineducatie.ro www.Facebook.com/culturaineducatie

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării

 

 

  

 

    

 

  

Proiectul “Linia de front” și-a început micul turneu prin țară de prezentare a rezultatelor sale. Sub tema Centenarului, prima dezbatere a avut loc la B5 StudioMinitremu în Târgu Mureș, unde principalii interlocutori au fost elevii Liceului de artă.
Mulțumim reprezentanților clasei a XII-a E care au făcut posibilă această discuție: Daiana Andreea și Zăpor Melisa, alături de diriginta lor, Mihaela Mihăilă.

#liniadefront #cercartacontemporana #culturaineducatie#cofinantatdeAFCN #ISSCOCares

 
Ultimul artist din proiectul “Linia de front” a vizitat clasa a XII-a E, discutând despre fotografierea monumentelor de Prim Război Mondial și despre fotografiile elevilor pentru traseele culturale locale. Despre Nicu Ilfoveanu puteți afla mai multe pe www.ilfo.ro.
Pornind de la proiectul său, Serii. Multiplii. Realisme, Nicu Ilfoveanu a vorbit despre procesul de fotografiere a monumentului de Prim Război Mondial din țară. Pe lângă fotografierea propriu-zisă, Nicu a povestit și despre expozițiile și cartea gândite pentru acest proiect. Discuția a migrat apoi spre traseele culturale ale elevilor prin Târgu Ocna pornind de la istoria locală și s-a oprit asupra materialelor foto și video strânse de ei.

Mai multe despre artisti, pe www.ilfo.ro
#cercartacontemporana #liniadefront #asociatia37

 

Elevii de la clasa a XII-a E se apropie de terminarea traseelor culturale locale legate de Primul Război Mondial. În curând se vor transforma în ghizi pentru colegii lor mai mici sau pentru oricine vrea să cunoască mai multe lucruri despre Târgu Ocna de acum o sută de ani. În urma atelierelor realizate de-a lungul anului în proiectului Linia de front, elevii clasei a XII-a E lucrează la crearea unor trasee culturale locale legate de Primul Război Mondial. Pornesc de la monumentele orașului și eroii luptelor din zonă, dar adaugă și o parte consistentă de ficțiune.
#liniadefront #cercartacontemporana #asociatia37 #culturaineducatie

 

Clasa a XII-a E lucrează din greu zilele acestea la realizarea unor trasee culturale istorice prin Târgu Ocna inspirate de Primul Război Mondial. Cele 5 echipe fac muncă de cercetare, fotografiază pe teren și discută cu localnicii, așa că dacă-i întâlniți pe stradă, spuneți-le ce povești aveți voi cu orașul.
Mulțumim echipei de la One World Romania la Școală că ne-a împărtășit din secretele muncii de documentare și de construire de povești!

Cerc. Artă contemporană Asociația 37 AFCN ISSCO

Prima întâlnire de toamnă de la Cerc. Artă contemporană a adus discuții pe caracteristicile unui traseu cultural gândit special pornind de laTârgu Ocna Primului Război Mondial. Am schițat idei și ne pregătim pentru conturarea poveștilor alături de echipa One World Romania la Școală pe care o așteptăm mâine.
Mulțumim Asociaţia Da’DeCe si MetruCub – resurse pentru cultură pentru un ghid minunat de creare a unui traseu cultural.
#cercartacontemporana #liniadefront #asociatia37 #cofinantatAFCN #culturaineducatie