Săptămâna Educației Globale 19/18

Săptămâna Educației Globale – 25-29 noiembrie 2019
program SEG 2019
afiș 1 SEG 2019
afiș 2 SEG 2019
afiș 3 pdf SEG 2019

SEG 1 – 25 Noiembrie 2019
Săptămâna Educației Globale a debutat astăzi, 25 noiembrie, cu activitățile propuse de catedra de geografie și catedra de istorie. Activitățile catedrei de geografie, din sala multimedia, au punctat problemele cu care se confruntă omenirea, atât din cauze naturale, cât și mai ales din cauze antropologice.
În cadrul Proiectului „Săptămâna educației globale”, care se desfășoară în perioada 25-29 noiembrie 2019 în cadrul colegiului nostru, Catedra de Istorie s-a gândit să propună o dezbatere pe tema încălzirii globale, pe moțiunea: Acest Parlament crede că Greta Thunberg reprezintă un pericol pentru dezbaterea privind încălzirea globală. De parte Guvernului au jucat Stoica Elena și Galiș Teodora, de la clasa a XI-a C, iar de partea Opoziției au fost Marina Rusu-Georgiana, de la clasa a XII-a A și Mihai Claudia de la clasa a XI-a C. A fost o dezbatere palpitantă, chiar puțin aprinsă pe alocuri, care arată și importanța și gravitatea temei – încălzirea globală -, precum și faptul că tinerii sunt cu adevărat preocupați de această problematică atât de actuală. Mulțumim elevilor prezenți în număr mare la dezbatere și sperăm că au văzut un meci frumos, antrenant și din care să plece cu măcar o idee nouă privind încălzirea climatică.
 
SEG 1
Prima activitate din cadrul Săptămânii Educației Globale, “Salt peste generații”, a pus la încercare creativitatea elevilor claselor a XI-a A și a IX-a D, care au făcut colaje și prezentări PPT plecând de la premisa că lumea s-a schimbat. Cele prezentate de elevi au fost întărite și de cei câțiva părinți și bunici prezenți, cărora le mulțumim pentru timpul acordat activității noastre! Felicitări elevilor și părinților!
Catedra de franceză – 19 noiembrie 2018

 

   
SEG 2
În cea de-a doua zi a Săptămânii Educaţiei Globale (The world is changing, what about us?), activităţile desfăşurate de Catedra de Limbă Engleză au stat sub semnul schimbării. Tema propusă, Change begins with you, a fost ilustrată de imnul libertăţii europene, ”Wind Of Change,” cântec interpretat de cei de-a XII-a A, puternic susţinuţi de bobocii de-a V-a şi a VI-a, de sesiunea Q&A cu elevii Colegiului şi ai Şcolilor Gimnaziale Nr. 1 şi 2, de discuţiile pe clipurile tematice (schimbările în tehnologie, standardele de frumuseţe, timp liber, mentalitate) şi de workshop-ul plin de efervescenţă creatoare, la care copiii s-au întrecut în imaginaţie şi ingeniozitate.
20 noiembrie 2018

  

Foto – Tody Constantin

SEG 3
Miercuri, 21.11.2018, în cadrul proiectului SEG, catedra de socio-umane a desfășurat activitatea cu tema „Lumea într-o continua schimbare! Nevoia de celălalt într-o lume în continuă schimbare!”. Activitatea a fost realizată de prof. Apostu Tania, prof. Căiuţanu Lenţa, preot Văsâi Benone în colaborare cu catedra de informatică reprezentată de prof. Botezatu Raluca si prof. Oancea Cecilia si doamna Văsâi Laura, reprezentanta Şcolii nr. 7 Tg. Ocna. Elevii claselor a X-a D, a X-a E, a XI-a F, a XII-a C au realizat o expoziție tematica de fotografii si postere, au participat la o dezbatere pornind de la ppt-uri motivaționale prezentate. Evaluarea activității s-a desfășurat prin realizarea de către participanți a Copacului Speranței.
21 noiembrie 2018

  

 

 

   

  

 

  

 

SEG 4
Săptămâna Educației Globale – ziua a IVa – Proiect Educațional „ZIUA BIBLIEI” și pomenirea făuritorilor Marii Uniri din 1918 inițiat de părintele profesor Benone Văsâi. Mulțumim tuturor elevilor implicați și oaspeților noștri: Părintele Protoiereu Ioan Bârgăoanu, Părintele Silviu Butucaru președintele Asociației Sfânta Anastasia, Părintele Valentin Cojocaru, parohul Bisericii Precista din Tg.Ocna, doamnei Aida Cristina Ciobanu- Directorul Centrului Educativ Tg. Ocna, doamnei psihopedagog Maria Alina Grozescu – directorul Școlii Gimnaziale nr.7 Tg. Ocna, doamnei psiholog Magdalena Andrei , domnului director Mihai Docan, doamnelor profesoare Tania Apostu și Laura Văsâi și domnului profesor Ionuț Chetreanu.
22 noiembrie 2018
 
  
 
 
 
  
SEG 5
Catedra de limba și literatura română a încheiat apoteotic Săptămâna Educației Globale. Într-un cadru cald, relaxat, elevii și-au pus în valoare resursele creative și în doar câteva minute au produs, călătorind în timp, câteva idei demne de un film science-fiction, materializate în discuții, colaje, joc de rol, film, muzică. A fost vorba despre schimbările pe care timpul le aduce, a fost despre „Noi și metamorfozele timpului”.
23 noiembrie 2018
 
 
  
 
   
  
Criza apei, foametea, poluarea excesivă sunt câteva rezultante ale Pământului suprapopulat. Aceste teme au fost dezbătute vineri, 23 noiembrie 2018, în cadrul unei activități realizate de catedra de geografie a C.N. “Costache Negri”, activitate inclusă în proiectul ,,Săptămâna educației globale.”