Școala de vară “Elan CenEstival” ediția I, 2019

PROGRAM ȘCOALA DE VARĂ ELAN CeNESTIVAL

22-26 IULIE 2019  descarcă

ȘCOALA DE VARĂ – „Elan CeNestival”

Colegiul Național „Costache Negri” organizează în perioada 22-26 iulie 2019 școala de vară „Elan CeNestival” pentru copiii cu vârsta 7-15 ani. Cei de peste 15 ani se pot înscrie ca voluntari. Înscrierile se fac până pe 10 iulie la secretariatul colegiului și constau în completarea unei cereri-tip, la care trebuie adăugată o adeverință medicală. După 10 iulie vom reveni cu detalii privind programul și activitățile desfășurate. Vă așteptăm cu drag!

  • Ziua 1
  • © și mulțumiri lui Tody Constantin, părinților, elevilor și profesorilor voluntari, implicați trup și suflet!

Ziua a II-a

În cea de-a doua zi a Școlii noastre de vară, copiii s-au bucurat de 4 ateliere – primul, #ALBȘINEGRI – atelier de artă civică, unde Irina Bălan, voluntară a Asociației 37 și o mai veche colaboratoare a Colegiului nostru (Cerc. Artă contemporană) i-a incitat pe elevi la o discuție despre cum ar putea fi îmbunătățite unele aspecte ce țin de școala românească. Folosindu-se de desenele lui Dan Perjovschi (etajul 1, CP, scara elevilor), i-a provocat pe elevi să gândească, să se exprime, să simtă și să înțeleagă elemente de artă care transmit un mesaj (civic). Partea a doua a întâlnirii Irinei cu copiii de la Şdv a constat în prezentarea de către elevi a problemelor legate de școală (ce consideră ei a fi mai grav) și propunerea de soluții. O experiență utilă, pe placul lor.
Al doilea atelier, ACTION! – atelier de regie și film, animat de dl. profesor Marian Cîrcel, le-a propus copiilor introducerea în lumea filmului și prezentarea de noțiuni de bază, cum ar fi cadru/frame, filmare, plan, expresivitate a vocii, prin realizarea unui scurt-metraj/reclamă (la ciocolată), în care chiar ei au fost actorii. Cât de interesant a fost se vede și în poze.
Cel de-al treilea atelier, MINTE SCLIPITOARE – atelier de antrenament al minții și al bunei-dispoziții (jocuri de inteligență și de creativitate), animat de doamnele profesoare Lenţa Căiuţanu și Alisa Hârjabă, le-a pus la treabă neuronii copiilor prin diverse activități inedite, activități ce dezvoltă foarte mult relaționarea/viața socială.
Cel de-al patrulea atelier, MICII EXPLORATORI – turism și orientare turistică, animat de domnii profesori Mihai Docan, Adrian Bălinișteanu si Vasile Mîşu, i-a familiarizat pe copii cu orientarea geografică prin jocuri în curtea colegiului.
Background-ul a fost și astăzi asigurat de minunații și mai numeroșii liceeni-voluntari, cărora le mulțumim din nou!
Mulțumim și Asociației Open Shelter – Open Mind Tîrgu Ocna! – 
https://www.facebook.com/OSOMTGOCNA/